Oversigt over vilde have ambassadører

Her ser du en liste over vilde have ambassadører som du kan kontakte for at få inspiration og gode råd.

 • Elisabeth i Værløse

  Elisabeth bor i Værløse og har en pragmatisk holdning til haven. Her skal der være plads til det hele.

  I Elisabeths have finder du både plads til rullegræs der bliver slået af en robot, vilde blomster, et shelter med vildt på taget og en lille sø.

  Elisabeth er ambassadør for at “lidt vild er bedre end ingen vildt, alle kan gøre bare lidt og stadig have plads til egne behov."

  Elisabeth er ikke en særlig ekspert, men lægger gerne have til nogle gode snakke om den vilde have.

  Kontakt Elisabeth på tlf. 25119752.

 • Helle Katrine Møller i Værløse

  Helle Kathrines have 

  Helles have er knap 1000 m2 i parcelhuskvarter ved Søndersø. Det giver hende et lille stykke land at gøre noget for insekter og smådyr på.

  "Træer er sådan en god og tryg klima-teknologi, fordi de suger ret meget CO2, så dem har vi en del af i haven" siger Helle.

  Hell er også begejstrede for den vilde haves æstetiske udtryk og alle de dyr, vi deler haven med.


  De har nået en del vildskab på et år – men de er slet ikke i mål. De vil fx have bygget hegn mod rådyrene, som desværre kan være ret hårde mod havens planter. 

  Helle kan hjælpe med
  At få ro på med det vilde. Der kan nemt gå præstationsræs også i dette projekt, og det er overhovedet ikke meningen, synes jeg.
  Jeg ved noget om stensætning, hjemmehørende stauder som alternativ til sommerblomster, om at anlægge bede, om at beskære træer.  Jeg har også alletiders tip til en skovhave-planteskole specialiseret i flerårige grøntsager lige uden for Kirke Værløse.

  I min have i september, bugner det af palmekål og træspinat og en løgtype, jeg har glemt navnet på. Og af blommer, hortensia, sæbeurt, katost og blåkvast.


  Jeg håber at få forstand på frøformering. Er i sving med 1. forsøg, frø fra botaniske pæoner fra en helt vild have i Kirkelte.

  Kontakt Helle Kathrine Møller 

  Skriv til Helle via hellekat@gmail.com

  Helle Kathrine Møller

  Helles have

   

 • Jette Jensen

  Jettes have er på 700 m2. En giftfri have igennem de 30 år Jette har boet der. Hun arbejder med 'no dig' konceptet og alt kompost, fra grøntsagsbedene og alt kvas, grene, blade mm. bliver på matriklen.

  Haven er delt op i staudebede, bær- og grøntsagsbede og hønsehave (pt. 10 høns) med 3 kompostbunker, plus en kvas/grenkompostbunke. Desuden finder man i haven et drivhus på 10 m2.

  Ud over det spiselige har vi mange blomster, buske og store træer. Græsset slåes sjældent og tolerancen overfor vilde blomster/ ukrudt er ret stor.

  Det giver alt i alt et lille bidrag til biodiversiteten, og haven summer især om sommeren af bier, insekter og sommerfugle plus en mængde fugle.

  Jette kan hjælpe med

  Jette brænder især for blomster og høns som er en berigelse for enhver have. Desuden bruger jeg regnvand til vanding

  Kontakt Jette

  Mail:  jettejens@gmail.com

  Tlf:     3023 8782

  Jette Jensen i sin have

  Jettes vilde have med stauder

  10 høns hygger sig i Jettes have

   

Del: