I Nørreskovpark i Værløse er der store kommunale græsflader, som en gruppe borgere gerne vil gøre mere artsrige til glæde for sommerfuglene og en masser andre dyr. 

Godt hjulpet på vej af Danmarks Naturfredningsforening i Furesø, har de nu slået 4 mindre områder med le og fjernet høet. I de afgrænsede områder vil man i de kommende år registrere udviklingen i artdiversiteten (andelen af forskellige blomster) med de områder hvor græsset ikke fjernes efter slåning.

Lær at slå med le

I forbindelse med slåningen af områderne, har gruppen samtidig afholdt et arrangement, hvor alle kan komme og lære at slå med le. 

Det øvrige område er blevet slået af grundejerforeningen, men de har bevaret en stykke med brændenælder og hindbær til glæde for sommerfuglelarverne.

Du kan også være med til at passe naturen og svinge leen i Nørreskovpark

Du kan blive en del af fællesskabet, og hjælpe naturen. Du behøver ikke have noget særligt kendskab til natur eller det at svinge med le. Du skal bare have lysten til at gøre en forskel.
Kontakt Karin Therkelsen på telefon 23 20 05 22

Slår Med Le
Der slås med le i Nørreskovpark

Brændenælder - en fantastisk plante for sommerfuglene

I brændenælderne bor larverne til fem af de mest farvestrålende sommerfugle i Danmark: Nældens Takvinge, Dagpåfugleøje, Det hvide C, Admiral og Nældesommerfugl. 
De er spændende at følge i deres fire livsstadier: æg, larve, puppe og voksen sommerfugl. Kig godt efter, så kan du se larverne og pupperne mellem bladene på brændenælderne, som de spinder sammen til små telte.
Når sommerfuglen er blevet voksen, er dens eneste formål at parre sig og lægge æg. Det gør de fem arter i brændenælderne, for deres larver lever af nælden. Derfor får brændenælderne lov at stå i Nørreskovpark– og vi får lov at kigge på.
Her ser du de fem sommerfugle, der snart vil flyve ud – måske til din have, hvis du har blomster, de kan suge nektar fra. Hold øje og hjælp dem med vand i haven og blomstrende planter.

Sommerfugle Og Brændenælder (1)
De fem sommerfugle som lever af brændenælder
Sommerfuglelarver
Her ser du larverne fra dagpåfugleøje sommerfuglen

Kontakt

Vild Furesø

Kontakt os hvis du har spørgsmål til Vild Furesø eller du har vilde gode idéer du vil dele.

vild@furesoe.dk 

Del: